Ana Sayfa

6 Kasım 2013 Çarşamba

Kırşehir'e Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi İçin Düğmeye Basıldı

Kırşehir’e Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi İçin Düğmeye Basıldı

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol gereği AEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin çalışmalarının devam ettiğini belirterek 2 yılda 60 binin üzerinde hasta girişi yapıldığını söyledi.

Rektör Salyam gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Sunduğumuz teklifin kabul edilerek Kalkınma Bakanlığı tarafından Üniversitemizin 2014 yılı yatırım programına alınması bizleri mutlu etmiştir. Kırşehir ve şehre ait değerlerin ön planda olması adına üniversite olarak üzerimize düşeni yapacağız.
40 yataklı olarak hizmet veren bir Fizik Tedavi Hastanemiz mevcut fakat kısa bir süre içerisinde hastane yüzde yüzlük bir doluluk oranına ulaştı. İlerleyen süreç için hastane artık ihtiyacı karşılayamaz hale geldi. Kalkınma Bakanlığına sunduğumuz teklif kabul edildi. Ben bu projeyi çok önemsiyorum. Kırşehir bölgesinin ‘Termal Tedavi Merkezi’ olması yönünde yapılacak hastanenin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını düşünmekteyim.
Süreç içerisinde daima bizleri destekleyen siyasilere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesinin proje aşamasından sonra bağbaşı yerleşkesi üzerine yapılmak istenildiği bildirildi.
İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder